Energie

Energie is hetgene dat we gebruiken om veranderingen aan te brengen in toestanden van zaken. Zo gebruiken we energie om de temperatuur in huis te veranderen. We gebruiken energie om onszelf te verplaatsen, en we gebruiken energie om bepaalde zaken aan te drijven, zoals een boormachine of een auto.

Soorten energie

Er zijn een heleboel verschillende soorten energie, maar de soorten energie waar we in ons dagelijkse leven mee te maken hebben zijn veelal warmte-energie en elektriciteit. We halen voor het grootste gedeelte onze warmte-energie en elektriciteit uit fossiele brandstoffen, welke helaas niet duurzaam zijn. Sterker nog, deze brandstoffen zullen op een bepaald moment op raken.

Duurzame energie

energieOm deze reden is het belangrijk dat we ons energieverbruik beperken, en andere middelen gaan zoeken om energie op te wekken. Het gebruik van fossiele brandstoffen is immers slecht voor het milieu, het is niet duurzaam en op een gegeven moment zullen deze brandstoffen gewoon op zijn. Om energie op te wekken zullen we dus naar andere middelen moeten grijpen, zoals bijvoorbeeld zonne-energie of windenergie. Deze soorten energie worden ook groene energie of duurzame energie genoemd. 

Deze vormen van energie zijn duurzaam, schoon en raken simpelweg niet op. Goed, over een paar miljard jaar zal de zon niet meer hetzelfde zijn als nu, maar dat is iets wat niet te voorkomen is. En of we nu zonne-energie opvangen of niet, dat verandert er niets aan.

Energie is daarom een kostbaar goed waar zeer bewust mee omgesprongen moet worden, immers houdt ons leven zoals we dat nu kennen op te bestaan zonder deze verschillende soorten energie. Het is ook mogelijk om goedkoop energie op te wekken!

Energieverbruik berekenen

Als u hoge energierekeningen ontvangt, is het aan te raden om het energieverbruik in uw woning te berekenen. Zo komt u te weten waar de grote energieverbruikers zich schuilhouden in uw woning.  

Meer over Energie

Energie opwekken
Energieverbruik berekenen
Energieleveranciers
Energieverbruik
Elektriciteit
Hoe de juiste energieleverancier kiezen?
Energieprijzen vergelijken
Energie sparen


Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen