Energie opwekken

In deze tijden waarin energie steeds duurder wordt, en de manieren waarop dit opgewekt worden verre van milieuvriendelijk zijn, is het steeds aantrekkelijker om zelf maar energie op te gaan wekken. Sterker nog, er zijn heel veel mensen die graag met dit idee aan de gang zouden gaan, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen.

Energie opwekken kan met verschillende middelen, en als men zelf technisch inzicht heeft hoeft het niet eens duur te zijn. Eerst en vooral is het aan te reden om uw energieverbruik te berekenen. Zo kan u vervolgens nagaan waar de grote energieverbruikers zitten in uw woning.


Energie opwekken kan op verschillende manieren, namelijk met behulp van de wind, de zon en zelfs met water. Helaas is de methode met water de meest ingewikkelde omdat dit een sterke stroom water vereist en in een gemiddelde woonwijk is dit simpelweg niet aanwezig. De methodes met wind en de zon zijn echter makkelijker toe te passen.

Zonne-energie opwekken

Zonne-energie bijvoorbeeld kan makkelijk gebruikt worden om energie op te wekken. Dit gebeurt door middel van zonnepanelen of een zonneboiler en een systeem die de opgewekte energie omzet in een bruikbare vorm.

Windenergie opwekken

Voor windenergie geld hetzelfde, hiermee kan men met een windmolen vrij eenvoudig energie opwekken die makkelijk omgezet en gebruikt kan worden in een woonsituatie. Windmolens vergen echter wat meer technisch kunnen dan zonnepanelen, maar zijn zeker nog een interessante oplossing voor veel mensen.

Meer over Energie opwekken

Goedkoop energie opwekken
Zelf energie opwekken met windmolens


Verwant met Energie opwekken:

Energieverbruik berekenen
Energieleveranciers
Energieverbruik
Elektriciteit
Hoe de juiste energieleverancier kiezen?
Energieprijzen vergelijken
Energie sparen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen