Hoe energie besparen?

Energie wordt steeds duurder en ons energieverbruik neemt steeds meer toe door alle hedendaagse elektronische apparaten. Dit is voor veel mensen een reden om over te stappen op groene energie.

U kunt overstappen op groene stroom door bijvoorbeeld zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Ook kunt u voor een zonneboiler kiezen. Een combinatie van deze twee is natuurlijk nog beter.

Deze milieuvriendelijke maatregelen halen uw energieverbruik naar beneden waardoor u torenhoge energiefacturen vermijdt.

energie sparen

Bespaar op uw energieverbruik met groene energie

Zonnepanelen en zonneboilers werken allebei op zonne-energie en deze energiebron is onuitputtelijk. U kunt veel besparen op uw energierekening als u gebruik maakt van zonnepanelen. Zo zal uw energieverbruik veel voordeliger zijn, u krijgt uw energie immers van de zonnepanelen. Dit energieverbruik hoeft u niet te betalen aan uw energieleverancier.

Ook zijn er stroomleveranciers die een te veel aan stroom terugkopen. Als uw zonnepanelen bijvoorbeeld meer stroom produceren dan u verbruikt, kunt u de stroom teruggeven aan het net. De stroomleverancier geeft u dan groenestroomcertificaten voor uw opgewekte energie.

U kunt er ook voor kiezen om een zonneboiler te laten plaatsen voor het verwarmen van het water. Er is een groot verschil tussen zonnepanelen en zonneboilers. Zonnepanelen werken met fotovoltaïsche cellen die het zonlicht omzetten in elektriciteit.

Werking zonneboiler

Zonneboilers werken op een geheel andere manier. Een zonneboiler heeft een collector, dit is een zwarte vlakke plaat die werkt met een vloeistof. Als deze vloeistof verwarmd wordt door de zon dan geeft het die warmte af aan het koude water in de boiler.

Een zonneboiler werkt op de warmte van de zon. In de zomer zal de zonneboiler dan ook genoeg warmte leveren om aan uw behoefte te voldoen, in de wintermaanden zult u echter moeten bij verwarmen omdat er dan niet voldoende warmte is. 

Verwant met Energie sparen:

Energie opwekken
Energieverbruik berekenen
Energieleveranciers
Energieverbruik
Elektriciteit
Hoe de juiste energieleverancier kiezen?
Energieprijzen vergelijken

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen