Energieverbruik

Iedereen wil graag kosten besparen op de energierekening, en om dat te doen moet er goed naar het energieverbruik gekeken worden en ook bepaald worden waar de meeste energie verbruikt wordt. Om dit te doen kan men eenvoudigweg het aantal kWh berekenen wat elk apparaat verbruikt per dag, maar het is ook mogelijk om een paar stroommeters te kopen die men tussen het apparaat en het stopcontact in zet. Op deze manier zal het apparaat precies voor u uitmeten hoeveel een apparaat gebruikt.

Er zijn verschillende uitvoeringen van deze apparaatjes in de handel, en het verdient de aanbeveling niet de meest goedkope te kiezen. Naast het feit dat deze niet zo precies zijn als de wat duurdere, hebben de wat duurdere meerdere functies, waaronder een geheugen een een gemiddelde berekening per dag. U kan met een paar drukken op de knop dan precies weergeven hoeveel energie een apparaat gemiddeld op een dag verbruikt. Dit is zeer handig om te meten met apparaten waar u het niet goed van weet, zoals een tv die op standby staat, of een computer.

stroommeter


Ook adapters gebruiken stroom als ze in het stopcontact blijven zitten. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust, maar de spoelen in een adapter vragen stroom, ook als de adapter zelf geen stroom hoeft te leveren. Er word immers constant spanning omgezet, wat energie vergt. Het is niet veel, maar veel adapters in het stopcontact maakt er toch een hoop van, allemaal weggegooid geld aan het einde van de rit.

Ook is het verstandig om hele basale stroomverbruikers te meten, zoals een waterkoker. Vaak is het namelijk zo dat men een waterkoker vult, en een volle waterkoker kookt voor 1 kopje water voor de thee. Vervolgens komt er iemand anders een kwartier later die de waterkoker leeg gooit en opnieuw helemaal vult, voor 1 kopje koffie. U zal vast al een idee hebben waar dit verhaal heen gaat.

Met een energiemeter kan u nu precies bepalen hoeveel energie die waterkoker kost en hoe dat verminderd kan worden. Om zo weining mogelijk energie te verbruiken, is het aan te raden om uw energieverbruik te berekenen. Zo krijgt u zicht op welke zaken die voor een groot energieverbruik zorgen, zogenaamd de grote energieverbruikers.

Als u merkt dat u energieverbruik zeer duur uitkomt, is het aan te raden om duurzame energie of groene energie te overwegen. Dit zijn duurzame investeringen zoals zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp die u op termijn heel wat energiekosten doen besparen! 

Verwant met Energieverbruik:

Energie opwekken
Energieverbruik berekenen
Energieleveranciers
Elektriciteit
Hoe de juiste energieleverancier kiezen?
Energieprijzen vergelijken
Energie sparen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen