Groene energie

Groene energie is in vele gevallen een vorm van alternatieve energie. Groene energie betekent namelijk energie die opgewekt is zonder schade te berokkenen aan het milieu en zonder gebruik te maken van een brandstof welke slechts in beperkte mate aanwezig is. Dit houdt in dat alle energie die opgewekt is met kolencentrales, gas en olie centrales en ook kerncentrales geen groene energie is.

Bij kolen en gas/olie centrales is het effect op het milieu en het gebruik van een brandstof welke slechts beperkt aanwezig is wel duidelijk. Bij een kerncentrale betekent het dat de gebruikte brandstof en het restproduct slecht is voor het milieu. Sterker nog, het restproduct van een kernenergie centrale is zo dodelijk dat het in beton gegoten moet worden waarna het eeuwenlang opgeslagen moet worden omdat het alles en iedereen om zich geen kan doden.

groene energie

Zonne-energie en windenergie

De alternatieve energie is bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie en waterkracht. Het is niet zo eenvoudig om zelf een waterkracht centrale te bouwen, maar zonne-energie en windenergie zijn wel degelijk zelf te beheersen.

Sterker nog, het kan zelfs een zeer goed idee zijn om zelf een zonne-energie of windenergie installatie aan te schaffen of misschien er zelf een te bouwen. Er zijn diverse professionele bedrijven te vinden die u van goede raad en alle nodige materialen kunnen voorzien om zelf een zonne-energie of windenergie systeem te installeren, en er zijn ook diverse websites op het internet te vinden waarin uitgelegd word hoe u zelf zo goedkoop mogelijk een windenergie en zonne-energie installatie zelf kan bouwen. Zoek gerust op het internet naar meer informatie over deze mogelijkheden en maak zelf de stap naar groene energie.

Enkele toepassingen van alternatieve energie zijn zonnepanelen, zonneboilers en windmolens

Meer over Groene energie

Warmtepompen


Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen