Hernieuwbare energie

Duurzaamheid en dus ook het gebruik van duurzame energie wordt steeds belangrijker in ons dagelijkse leven. We streven daarbij naar een maximaal gebruik van groene energie. Dit kan op verschillende manieren.

Enerzijds investeren de energieleveranciers samen met de overheid in het opwekken van energie uit duurzame energiebronnen. Anderzijds kan u ook op individuele basis investeren in duurzame oplossingen voor energievoorziening. Hieronder geven wij u een overzicht van de mogelijkheden.

hernieuwbare energieWindenergie

Windenergie is de energie die door een windturbine uit de lucht gehaald kan worden. Wind is een onuitputbare bron van energie en behoort daardoor tot de duurzame energiebronnen. Ook thuis kan u energie opwekken via een windturbine die op het dak van de woning wordt geplaatst. De turbines variëren in vermogen van 100 Watt tot ca. 10 Kilowatt.

Om een volledig gezin van energie te voorzien hebt u minimaal een spanwijdte van 5 meter nodig. Turbines die geplaatst worden in een bebouwde omgeving kunnen last hebben van wisselende windomstandigheden. Speciale molens kunnen dit probleem verhelpen maar hebben een lager rendement. De kosten van een individuele windturbine zijn vandaag echter nog te hoog om van een kostenefficiënt systeem te kunnen spreken.

Zonne-energie

Zonne-energie is voor een particulier zowel praktisch als financieel een veel interessantere keuze. Daarbij kan gekozen worden voor zonnepanelen, zonnecellen vervaardigd uit silicium die onder invloed van het licht elektrische stroom produceren. De zonnecellen worden geplaatst op plaatsen waar veel licht valt, zoals bijvoorbeeld op het dak van de woning. Indien u voldoende panelen plaatst kan u uw woning op deze manier zelfvoorzienend maken. 

Daarnaast kan u opteren voor het plaatsen van een zonneboiler die uw woning van warm water voorziet. Een zonneboiler is een zonnecollector waarin de elektromagnetische straling van de zon wordt omgezet in warmte. Het plaatsen van een zonneboiler vereist slechts een kleine investering en kan u energiefactuur tot de helft verminderen.

Verwant met Hernieuwbare energie:

Zelf energie opwekken
Zelf energie opwekken
Duurzame energiebronnen
Energiebesparende investeringen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen