Hoe de juiste energieleverancier kiezen?

energieleverancier kiezen

Meer en meer worden wij ons bewust van de last die wij onze moeder Aarde elke dag opleggen. Milieuvervuiling, global warming, CO2 uitstoot, broeikasgassen, klimaatsveranderingen, smelten van het poolijs, enzovoort. 

Wie kent deze uitdrukkingen niet? Gelukkig maken steeds meer mensen zich zorgen over de de toestand van onze planeet en “haar” en “onze” toekomst.

We vinden het nu heel gewoon dat we ons afval gescheiden aanbieden voor afvalverwerking en recycling. Glas in de glasbak, papier, blik en plastic apart, chemisch afval aanbieden bij de milieustraat. Zo dragen we allemaal op onze manier bij aan een schoner milieu.

Maar gebruikt u al groene stroom? Elektriciteit opgewekt uit duurzame energiebronnen? En porbeert u daarbij uw energieverbruik ook te reduceren.

Het begrip groene stroom wordt gebruikt om onderscheid te maken met gewone elektriciteit, die grijze stroom wordt genoemd. De meest bekende vormen van groene energie zijn natuurlijk windenergie en zonne-energie. Maar ook aardwamte, biomassa blauwe energie en golfslagenergie zijn vormen van groene stroom.

Zelfs het gebruik van de oude centrales kan gedeeltelijk groene stroom opleveren door het toevoegen van biomassa aan aardgas en steenkool. Al dit gebruik van groene stroom moet leiden tot minder uitstoot van CO2 (koolstofdioxide) en andere schadelijke stoffen wat uiteindelijk moet resulteren in vertraging van het broeikaseffect.

Aangezien groene stroom onuitputtelijk is, zal het ook beschikbaar zijn voor de volgende generaties. Dit is niet zomaar het geval met fossiele brandstoffen. Ook zal onze afhankelijkheid van leveranciers van fossiele brandstoffen afnemen, als we meer groene stroom gebruiken

De keuze om te kiezen voor groene stroom is aan u! De redenen mogen duidelijk zijn: u helpt mee aan een beter milieu en u gaat er geld mee besparen.

Een energienetbeheerder kunt U niet kiezen, U zit namelijk vast aan een bepaald netwerk. Maar bij de keuze van een energieleverancier bent U geheel vrij.

Hier kunt u kiezen voor prijs, service en natuurlijk grijze of groene stroom of een combinatie daarvan. U kunt dus zelf bepalen welke soort groene stroom u kiest door te kijken welke energieleverancier het best past bij Uw voorkeur.

Kijk hierbij naar het “Stroometiket” van de leverancier en surf wat op internet om het aanbod en prijzen te vergelijken. Vergeet niet dat gas al een natuurproduct is.

Het is aan u om nu een keuze te maken: “Ga voor groen en laat al dat grijze achter u”.

Verwant met Hoe de juiste energieleverancier kiezen?:

Energie opwekken
Energieverbruik berekenen
Energieleveranciers
Energieverbruik
Elektriciteit
Energieprijzen vergelijken
Energie sparen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen