Hoge energiefactuur voorgoed voorbij!

De energiefactuur van de Vlaamse gezinnen stijgt alsmaar meer. Zo lopen de jaarlijkse energiekosten van het gemiddeld Vlaams gezin op tot 1.22 euro voor elektriciteit.

Eén van de belangrijkste redenen voor die hoge energiefactuur is de verhoging van het btw-tarief van 6% naar 21%. Daarnaast is ook de zogenaamde ‘Turteltaks’, de afschaffing van gratis elektriciteit en de Vlaamse energieheffing, een bijkomende reden. 

De gemiddelde prijs van zonnepanelen

Tegenwoordig kost een gemiddelde zonnepanelen installatie zo’n € 6.500. Met een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar komt dit overeen met een rendement op de investering van ongeveer 8,5%, een veelvoudig van de huidige rente op de spaarboekjes.

Het spaarboekje levert nu gemiddeld 0,8% rente op. Mocht u dus € 6.500 euro op een spaarboekje zetten, is dit na 25 jaar nog geen € 1.500 winst.

Een zonnepanelen installatie levert op die 25 jaar tijd € 18.500 meer op dan een spaarboekje. Dit maakt zonnepanelen dus een super interessante investering. Bovendien kunt u zo onafhankelijk worden van uw energieleverancier.

besparen met zonnepanelen

De troeven van zonnepanelen

Een installatie op zonne-energie biedt zoveel voordelen. Eerst en vooral bespaart u aanzienlijk op uw energieverbruik. U maakt immers gebruik van gratis elektriciteit dankzij zonnepanelen. Om reeds aanzienlijk te kunnen besparen, is een installatie van 15 m2 voldoende.

Wat wel belangrijk is, is de oriëntatie en de hellingsgraad van de zonnepanelen. Deze zorgen ervoor dat u een maximaal rendement behaalt. Zo moeten de panelen tussen het Z-O en Z-W gericht zijn met een hoek van 15° tot 30°.

Bovendien geniet u het hele jaar door van de opbrengst van zonnepanelen. Zonnepanelen werken immers door het licht en niet door de zon. Zo heeft u ook in de winter gratis stroom!

De laatste jaren is de prijs van zonnepanelen aanzienlijk gedaald door de hoge concurrentie op de markt. Bovendien is het rendement van de laatste nieuwe zonnepanelen aanzienlijk hoger geworden. Dit zorgt ervoor dat zonnepanelen vandaag ontzettend interessant zijn.

De investering in zonnepanelen heeft u tegenwoordig na 8 jaar terugverdiend terwijl de opbrengstgarantie minimum 25 jaar bedraagt. Zo kunt u voor 17 jaar genieten van gratis elektriciteit!

Interessante energielening

Door de Minister van Energie, Bart Tommelein, zijn er ontzettend voordelige energieleningen in het leven geroepen. Dit zorgt ervoor dat een energielening kan worden terugbetaald op 8 jaar in plaats van 5 jaar. Daarnaast wordt het maximum te ontlenen bedrag nu € 15.000 in plaats van € 10.000.

Verlaagd BTW-tarief voor zonnepanelen

Een ander voordeel van zonnepanelen is het verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21%. Dit geldt voor woningen die ouder zijn dan 10 jaar.

Hieruit kunnen we beslissen dat zonnepanelen een ontzettend interessante investering zijn. U spaart niet enkel het milieu maar ook uw spaarboekje!

Gratis offertes ontvangen? Vul vrijblijvend uw gegevens in:

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bedrijf of particulier? *
Bericht
   
 

Verwant met Hoge energiefactuur voorgoed voorbij!:

Rendement zonnepanelen
Prijs zonnepanelen
Installateurs zonnepanelen
Hoe werkt een zonnepaneel
Zonnepanelen kopen
Groenestroomcertificaten
Prijzen zonnepanelen
Levensduur zonnepanelen
Groene stroom
Offertes zonnepanelen
De prijs van zonnepanelen
Zonnepanelen zelf plaatsen
Zonnepanelen aankopen
Hoe zelf zonnepanelen plaatsen?
Word onafhankelijk van uw energieleverancier met zonnepanelen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen