Levensduur zonnepanelen

Zonnepanelen hebben doorgaans een lange levensduur. Sommige zonnepanelen gaan wel tot 25 jaar mee. Ook een levensduur van 30 jaar is geen uitzondering. U moet er wel rekening mee houden dat na verloop van tijd zonnepanelen minder rendement behalen. Zonne-energie is een onuitputtelijke bron want de zon raakt immers nooit op.

levensduur zonnepanelenAls u besluit om zonnepanelen te gaan aanschaffen moet u dit zien als een investering. En op de lange termijn verdient u deze investering weer terug en daarna heeft u alleen maar winst. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen en deze verschillen zijn ook van belang op de levensduur van zonnepanelen.

De kristallijne zonnepanelen hebben inderdaad een levensduur van tussen de 25 en 30 jaar en zorgen voor een goed rendement. In het dunne-film zonnepaneel wordt gebruik gemaakt van Amorf Silicium. Omdat Amorf Silicium geen kristallen bevat zijn deze zonnepanelen zeer buigzaam.

En Amorf Silicium zonnepanelen kunnen goed tegen de temperatuurverschillen. Het hoogste rendement biedt de mono kristallijne zonnecellen en deze zijn tevens ook de duurste in aanschaf. En op een levensduur van 25 jaar en een hoog rendement zijn deze zonnepanelen een zeer goede investering. Niet alle zonnepanelen hebben een levensduur van 25 jaar.

Amorfe zonnepanelen gaan tot 15 jaar mee maar zijn ook goedkoper in de aanschaf. Amorfe zonnepanelen zijn goed geschikt voor grote oppervlaktes bijvoorbeeld op een dak van een bedrijfspand. De prijzen van zonnepanelen verschillen nogal, het ligt er aan voor welk type zonnepaneel u kiest.

Op het internet kunt u heel goed de zonnepanelen vergelijken om tot een goede beslissing te komen. Let op de garantie goed geregeld is. Zonnepanelen hebben wel een lange levensduur maar de garantie kunt u beter goed geregeld hebben. Zorg er ook voor dat u de aankoop nota goed bewaart voor het geval u een beroep moet doen op de garantie.

Prijzen vergelijken van zonnepanelen? Laat uw gegevens na:

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bedrijf of particulier? *
Bericht
   
 

Verwant met Levensduur zonnepanelen:

Rendement zonnepanelen
Prijs zonnepanelen
Installateurs zonnepanelen
Hoe werkt een zonnepaneel
Zonnepanelen kopen
Groenestroomcertificaten
Prijzen zonnepanelen
Groene stroom
Offertes zonnepanelen
De prijs van zonnepanelen
Zonnepanelen zelf plaatsen
Zonnepanelen aankopen
Hoe zelf zonnepanelen plaatsen?
Hoge energiefactuur voorgoed voorbij!
Word onafhankelijk van uw energieleverancier met zonnepanelen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen