Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen zijn er in vele soorten en in verschillende afmetingen. Daarnaast worden ze in verschillende materialen (sommige materialen hebben een kortere levensduur, zoals de dunne-film panelen) en met een verschillend vermogen vervaardigd. Er zijn zonnepanelen, die op het dak worden geïnstalleerd, maar er zijn ook versies op de markt, die aan de muur worden bevestigd en er zijn zelfs oprolbare panelen te koop. Zonnepanelen zijn te koop in verschillende prijsklassen.

Rendement en levensduur zonnepanelen

Het rendement en de levensduur zijn zeer belangrijke criteria, want de ‘prijs zonnepanelen’ is nog steeds enigszins aan de hoge kant en natuurlijk wil je je investering zo snel mogelijk terug verdienen. Over het algemeen ligt de levensduur van een zonnepaneel rond de 35 jaar.

Na ongeveer 12 à 14 jaar (het verschil heeft te maken met het wel of niet verkrijgen van overheidssubsidies) heb je de zonnepanelen terugverdiend. Alle energie, die nog door de zonnepanelen wordt gegenereerd, kun je als winst beschouwen.

Houd wel rekening met het feit, dat door de jaren heen het systeem aan slijtage onderhevig is en geen 100% kan leveren. Maar fabrikanten stellen over het algemeen, dat na 25 jaar op zijn minst nog 80% van de oorspronkelijke waarde wordt opgebracht.

In het kort komt het erop neer, dat wil je de prijzen van de zonnepanelen vergelijken, dan dien je gegevens over merk, type, vermogen, rendement, levensduur te verzamelen en naast elkaar te leggen voordat je tot een goede prijsvergelijking kunt komen.

Het is zeer zeker de moeite waard om te overwegen om zonnepanelen aan te schaffen, de overheid geeft subsidies in de vorm van groenestroomcertificaten. Verschillende gemeentes verstrekken daarnaast nog steeds subsidies bovendien wek je zelf energie op, die je anders bij de energieleverancier zou moeten kopen. Dit levert een uiteraard een besparing op en je draagt bij aan een groener milieu.

 

Offertes Zonnepanelen

Ontvang nu gratis offertes voor zonnepanelen

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bedrijf of particulier? *
Bericht
   
 

Verwant met Prijzen zonnepanelen:

Rendement zonnepanelen
Prijs zonnepanelen
Installateurs zonnepanelen
Hoe werkt een zonnepaneel
Zonnepanelen kopen
Groenestroomcertificaten
Levensduur zonnepanelen
Groene stroom
Offertes zonnepanelen
De prijs van zonnepanelen
Zonnepanelen zelf plaatsen
Zonnepanelen aankopen
Hoe zelf zonnepanelen plaatsen?
Hoge energiefactuur voorgoed voorbij!
Word onafhankelijk van uw energieleverancier met zonnepanelen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen