Zelf biodiesel maken

Hebt u er al aan gedacht om gebruik te maken van een biobrandstof? Zelf biodiesel maken is een vrij eenvoudig proces, maar moet wel goed aangepakt worden om te voorkomen dat u de motor van uw auto er mee beschadigd. Het is daarom verstandig eerst te experimenteren met een kleine hoeveelheid voordat u gaat investeren in een semi-professionele biodiesel verwerkingsunit.

Benodigdheden biodiesel

Het is zoals gezegd erg gemakkelijk om zelf biodiesel te maken en u heeft slechts een aantal eenvoudige middelen nodig. Allereerst heeft u natronloog nodig, welke gewoon in de winkel verkocht wordt als korrels om gootstenen te ontstoppen. Daarnaast heeft u spiritus nodig en schone zonnebloem of slaolie. Doe 0.2 gram natronloog en 8.5 ml spiritus in een potje en schud dit goed tot de natronloog helemaal in de spiritus is opgelost. Verwarm daarna 50ml olie tot een temperatuur van 60 graden celsius waarna u het bij de natronloog oplossing giet.


Sluit de pot goed af en schud dit gedurende een minuut even flink door zodat de natronloog oplossing goed kan reageren met de olie. Daarna laat u de pot gewoon rusten op een tafel waarna vanzelf de biodiesel boven komt drijven! Helaas is de biodiesel nu nog niet klaar voor gebruik omdat er nog wat vervuiling in zit van de natronloog.

De biodiesel moet u afgegoten worden in een andere pot waarna deze gewassen kan worden. Het is de bedoeling dat u voorzichtig waterdruppels op de diesel laat vallen welke direct naar de bodem zullen zinken en de vervuiling met zich mee zullen nemen. Na de diesel goed gewassen te hebben kan deze weer van het water afgegoten worden waarna de biodiesel klaar is voor gebruik.

Gebruik van biodiesel

Deze diesel kan in feite direct in de tank gegoten worden en uw motor kan hier prima mee om gaan. Let echter wel dat biodiesel eerder gaat vlokken dan minerale dieselolie. Mocht u met koud weer op biodiesel willen rijden, dan is het aan te bevelen een voorverwarmingsinstallatie te installeren welke de brandstof opwarmt voordat het de pomp in gaat. Dit is een vrij eenvoudig systeem en is slechts een kleine investering die als u op biodiesel wilt gaan rijden zeker de moeite waard is!

Verwant met Zelf biodiesel maken:

Biodiesel
Biodiesel maken

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen