Zelf energie opwekken met windmolens

Windenergie is een van de makkelijkste vormen van duurzame energie welke naar elektriciteit om te zetten is. Met behulp van een windmolen kan u eenvoudig 2 of 3 fasen stroom genereren welke gebruikt kan worden om accu's op te laden, waarna de elektriciteit met een inverter omgezet kan worden naar bruikbare stroom voor uit het stopcontact.

De tussenkomst van een accu is nodig voor de opslag van niet gebruikte energie, zodat u ook als het een dagje wat minder waait voldoende energiereserves heeft.

Er zijn diverse kant en klaar windmolens in de handel verkrijgbaar welke u makkelijk met een generator kan verbinden om zo op de meest natuurvriendelijke manier zelf elektriciteit op te wekken. U kan er echter ook voor kiezen om zelf een windmolen te bouwen, wat natuurlijk veel leuker is.

Er zijn op diverse plekken op internet schema's te vinden voor de bouw van een dergelijke windmolen en ook de generator is eenvoudig zelf te maken met het juiste gereedschap. Hoe het ook zij, zelf energie opwekken met windmolens is zeer goed mogelijk en het zal u verbazen hoeveel u kan besparen op de elektriciteit rekening met behulp van een eenvoudig windmolen systeem.

Verwant met Zelf energie opwekken met windmolens:

Goedkoop energie opwekken

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen