Zonne-energie

Zonne-energie wordt vaak geassocieerd met elektriciteit, maar dit hoeft lang niet altijd het geval te zijn. Natuurlijk staat zonne-energie het meest bekend om de opwekking van elektriciteit met behulp van zonnepanelen, maar dit is lang niet alles wat er met de zonne-energie gedaan kan worden.

Zonne-energie is in feite een soort groene energie die gebruik maakt van de zon om die energie om te zetten voor bepaalde doeleinden. Een zo'n doeleind is natuurlijk het aandrijven van elektrische apparaten, en hiervoor zijn zonnepanelen welke elektriciteit opwekken het meest geschikt. Naast zonne-energie is ook windenergie een zeer belangrijke speler op de markt van groene energie. 

Zonnecollectoren

Er zijn echter ook andere zonnepanelen, of beter gezegd zonnecollectoren, en deze produceren warmte. Deze zonnecollectoren vangen de zonne-energie op en geven dit door aan een leiding stelsel welke in de zonnecollectoren verwerkt is om water op te warmen. Op deze manier worden zonneboilers opgewarmd en kan er met het oog op ecologie gratis door gebruik te maken van zonne-energie een complete boiler met water verwarmd worden.

Zonneboilers

Zonneboilers in combinatie met zonnepanelen zijn erg handig, want er hoeft dan geen elektriciteit meer besteed te worden aan het opwarmen van het water in de boiler. Echter de zon schijnt niet elke dag even sterk, dus vaak bestaan deze zonneboilers uit een combinatiesysteem welke ook gebruik maakt van elektriciteit als de temperatuur niet hoog genoeg wordt om zo toch altijd warm water te genereren. En het mooie is dat deze extra elektriciteit ook met behulp van zonnepanelen gegenereerd kan worden.

zonne-energie

Meer over Zonne-energie

Zonneboiler
Zonnecollector


Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen