Zonneboiler

Velen hebben de term ooit wel eens gezien, maar hebben eigenlijk geen idee wat het precies is. Een zonneboiler is een boiler welke opgewarmd wordt met zonne-energie. Dit is vaak wel duidelijk bij mensen, maar niet hoe het precies werkt. Velen denken dat de boiler opgewarmd wordt met elektriciteit welke met zonnepanelen wordt opgewekt, maar dit is echter niet het geval. De ecologie kan met zonne-energie op verschillende manieren ondersteund worden.


Zonne-energie is een vorm van alternatieve energie, en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Een van deze manieren is natuurlijk om elektriciteit op te wekken, maar om hiermee een boiler te verwarmen is niet echt efficiënt. Beter is het om de warmte van de zon direct te gebruiken zonder omzetting van deze energie. Dit is veel efficiënter, en zo kan een boiler zelfs zonder direct zonlicht opgewarmd worden.

zonneboiler

De werking van een zonneboiler

Een zonnecollector kan energie opwekken, maar er zijn ook andere zonnepanelen welke de warmtestraling van de zon opnemen. De werking van een zonneboiler is niet zo moeilijk uit te leggen. Deze zonnecollectoren gebruiken de alternatieve energie van de warmtestraling van de zon om het water in de zonneboiler op te warmen. De zonnecollector wordt zelfs bij weinig direct zonlicht zeer snel erg warm, en het is dan slechts nodig om een koperen waterleiding door de zonnecollector heen te leggen waardoor het water welke dan door de leidingen heen loopt bijzonder snel verhit wordt.

Op deze manier kan de zonne-energie direct benut worden om een boiler met water te verhitten. Een zonneboiler is zeer efficiënt en maakt veelal geen gebruik van elektriciteit. De convectie van water door de verhitting is vaak al voldoende om de hele boiler op te warmen zonder gedwongen rondpompen van het water.

Premies zonneboiler

Neem ook een kijkje naar de premies waar u recht op heeft voor het plaatsen van een boiler. Dit zorgt ervoor dat u een stuk van de prijs van uw zonneboiler kan terugvorderen van de overheid. 

Ontvang nu gratis offertes voor zonneboilers

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Heeft u zonnepanelen op het dak?*
Bericht
   
 

Meer over Zonneboiler

Werking zonneboiler
Prijs zonneboiler
Premies zonneboiler
Verdubbeling premie zonneboiler
Boiler op zonne-energie
Installatie zonneboiler
Rendement zonneboiler
Offertes zonneboiler
De prijs van zonneboilers
Zonneboiler biedt u gratis warm water


Verwant met Zonneboiler:

Zonnecollector

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen