Zonnecollector

Een zonnecollector, als toepassing van zonne-energie, is een apparaat waarmee de straling van de zon opgevangen wordt om er warmte mee te produceren. Een zonnecollector is dus geen apparaat waarmee elektriciteit geproduceerd kan worden zoals velen per abuis denken, daar zijn zonnepanelen voor, specifiek fotovoltaïsche zonnepanelen.

Een zonnecollector is er specifiek voor bedoeld om zoveel mogelijk warmte uit de straling van de zon op te vangen en deze door te geven aan een leiding stelsel welke gevuld is met een vloeistof die in de zonnecollector gebouwd is.

De warmte die een zonnecollector kan genereren is dus pure groene energie. Er vind immers totaal geen vervuiling plaats en men maakt gebruik van een duurzame energiebron, namelijk de zon.

Een zonnecollector is in feite niet meer dan een zwarte plaat, de zogeheten absorber, die in een isolerende bak is geplaatst. De bovenkant van de absorber is afgedekt met een glasplaat om zo het licht door te laten, maar te voorkomen dat de absorber zijn warmte aan de omgeving afgeeft.

zonnecollector

Werking zonnecollector

Door een netwerk van koperen leidingen onder de absorber te monteren zal de absorber de warmte doorgeven aan dit leiding stelsel waardoor het water in de zonnecollector opgewarmd wordt.

Dit water, of beter gezegd vloeistof, stroomt dan naar een warmtewisselaar in een zonneboiler, alwaar het die warmte weer afgeeft aan het water in de boiler. Een goed geïnstalleerd systeem kan op een gemiddelde middag zonder problemen het water in een boiler tot wel 90 graden celsius verwarmen zonder tussenkomst van een hulpsysteem.

Een zonnecollector heeft dus als doel een vloeistof te verwarmen, die op zijn beurt weer een zonneboiler verwarmt. Dit systeem kan uitstekend als warm water voorziening dienen voor een woonhuis.

Daarnaast kan een zonnecollector natuurlijk ook aangesloten worden op een CV systeem zodat de warmte welke geproduceerd wordt met een zonnecollector kan dienen om het huis op te warmen.

Voordelig verwarmen met een zonneboiler

Een zonnecollector doet ook zijn werk als er geen direct zonlicht is. Dat wil zeggen, als het bijvoorbeeld bewolkt is. Doordat een zonnecollector een uitstekende manier is om gratis energie op te wekken kiezen steeds meer mensen voor dit systeem, al dan niet in combinatie met conventionele systemen. Een zonnecollector met een zonneboiler is een uitstekende manier om de kosten voor verwarming en warm water te drukken.

Vergelijk hier, gratis en vrijblijvend, prijzen van zonneboilers

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Heeft u zonnepanelen op het dak?*
Bericht
   
 

Verwant met Zonnecollector:

Zonneboiler

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen