Zonnepanelen

Ontvang nu gratis offertes voor zonnepanelen

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bedrijf of particulier? *
Bericht
   
 

U hebt ze vast en zeker al gezien, over gelezen of zelfs al overwogen om ze aan te schaffen. Maar, wat zijn zonnepanelen precies en wat kunnen we er mee? De installatie van zonnepanelen heeft zeer veel voordelen voor uw woning. Mogelijk vindt u het plaatsen van zonnepanelen een dure investering, maar vergeet niet dat u recht hebt op subsidies voor zonnepanelen. Dit maakt de prijs van zonnepanelen wat zachter.

zonnepanelen

Vergeet niet dat het rendement van zonnepanelen een belangrijke troef is om zonnepanelen te plaatsen! Het is een duurzame investering waarvan u jarenlang van de voordelen kunt genieten. Sommigen beslissen om zonnepanelen zelf te maken, dan geniet u echter niet van de subsidies. Enkel wanneer u de zonnepanelen laat plaatsen door professionele installateurs, kunt u genieten van de subsidies.

Het is altijd interessant als u de prijzen van zonnepanelen vergelijkt. Zo ziet u wat de gemiddelde kostprijs van de zonnepanelen is en zal u zeker niet te veel betalen. Vaak leveren de installateurs de zonnepanelen aan zeer competitieve prijzen! Tegenwoordig is er zelfs een nieuwe trend van gratis zonnepanelen, gelanceerd door de overheid.

Zonnepanelen zijn in tegenstelling wat mensen denken geen zonnecellen. Zonnepanelen zijn een constructie waarin zonnecellen verwerkt zijn. De donkere plakken in de zonnepanelen zijn de zonnecellen en het zonnepaneel is de hele beschermende constructie er omheen. Het zijn echter de zonnecellen die de zonne-energie omzetten in bruikbare elektriciteit.

Fotovoltaïsche zonnecellen

De zonnecellen die in zonnepanelen gebruikt worden zijn zogeheten fotovoltaïsche zonnecellen. Moderne zonnecellen worden tegenwoordig gemaakt van galliumarsenide (GaAs) en hebben een rendement van meer dan 20 procent. Dit houdt in 

dat maar liefst 20 procent van het licht wat in de zonnecel valt omgezet wordt in bruikbare elektriciteit. Tot zover het technische verhaal over de zonnecellen en zonnepanelen. Het is tenslotte veel interessanter om te weten wat we er mee kunnen doen, vooral met het oog op ecologie.

zonnecellen

Zonnepanelen zijn natuurlijk bedoeld om elektriciteit mee op te wekken uit zonlicht. Dit is de ultieme vorm van groene energie, welke uiteraard zeer ecologisch verantwoord is. Maar helaas is het niet zo makkelijk als een paar zonnepanelen installeren om daar stroom mee op te wekken.

Zonnepanelen leveren nu eenmaal geen 220 volt wisselstroom zoals dat uit onze stopcontacten komt; ze leveren gelijkstroom, en dan vaak ook nog een vreemd voltage, tussen de 20 en de 40 volt. Bovendien is het vermogen welke zonnepanelen kunnen leveren verschillend qua tijdstip van de dag. Overdag is er zon en 's nachts niet, dus zullen zonnepanelen alleen overdag in staat zijn elektriciteit op te wekken.

Om deze reden is het nodig om de opgewekte stroom om te zetten in een bruikbaar voltage waarmee accu's opgeladen kunnen worden. De stroom die vervolgens in de accu's opgeslagen wordt, zal dan omgezet moeten worden naar 220 volt wisselstroom. Dit houdt in dat er dus een spanningsomvormer en een laadstation nodig is met een aantal accu's, en ook nog eens een spannings inverter welke de elektriciteit om kan zetten naar een bruikbare spanning in wisselstroom. En zo ziet een modern zonnepanelen systeem er uit; zonnepanelen, omvormer, laadstation, accu's en een inverter welke de elektriciteit aan het lichtnet levert in huis.

Meer over Zonnepanelen

Rendement zonnepanelen
Prijs zonnepanelen
Installateurs zonnepanelen
Hoe werkt een zonnepaneel
Zonnepanelen kopen
Groenestroomcertificaten
Prijzen zonnepanelen
Levensduur zonnepanelen
Groene stroom
Offertes zonnepanelen
De prijs van zonnepanelen
Zonnepanelen zelf plaatsen
Zonnepanelen aankopen
Hoe zelf zonnepanelen plaatsen?
Hoge energiefactuur voorgoed voorbij!
Word onafhankelijk van uw energieleverancier met zonnepanelen


Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen