Zonnepanelen aankopen

Zonnepanelen of PV-panelen (Photo-Voltaic) zijn panelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Een zonnepaneel wordt vervaardigd door een aantal fotovoltaïsche cellen op een paneel te monteren. Zonnepanelen verschillen qua afmeting van merk tot merk maar toch zijn ze allemaal ongeveer gelijk. Een gemiddelde afmeting is 80 x 150 centimeter.

De gemiddelde jaarlijkse instraling in de Benelux ligt op 900 tot 1.200 kwh per vierkante meter. Dit is genoeg om een zonnepaneelsysteem rendabel te maken. Men heeft geen helder zonlicht nodig voor het opwekken van zonne-energie, diffuus licht is al voldoende.

zonnepanelen aankopenHet rendement van de zonnepanelen wordt bepaald door een aantal factoren als de afmeting van de zonnepanelen, het aantal zonnecellen in een paneel en het type zonnepaneel. Er zijn verschillende typen zonnepanelen. De meest gebruikte zijn de monokristallijn, de polykristallijn en de amorf. Het verschil zit in de manier waarop het silicium op de platen wordt aangebracht. Monokristallijn heeft een hoog rendement. Amorf heeft een veel lager rendement.

Wilt u weten hoeveel zonnepanelen u nodig heeft dat moet u eerst nagaan hoeveel kwh stroom u verbruikt op jaarbasis. Bij een gemiddeld gezin wordt uitgegaan van 3.500 kwh per jaar. Een zonnepaneel van gemiddelde afmeting levert 90 kwh op. Zonnepanelen leveren 110 kwh per vierkante meter op.

Een gemiddeld gezin heeft dan 38 zonnepanelen nodig met een totale oppervlakte van 32 vierkante meter. De rekensom is afmetingen zonnepanelen = jaarverbruik kwh/110 kwh. Is er niet genoeg plaats op het dak of het budget niet toereikend dan kunt u ook opteren voor een kleinere oppervlakte aan zonnepanelen waarbij natuurlijk maar een deel van het jaarlijks stoomverbruik wordt opgevangen.

Als u moet denken aan de levensduur van uw zonnepanelen dan zal dit minimaal 25 jaar meegaan als u het systeem normaal laat onderhouden. Met wat extra aandacht en onder normale condities kan deze levensduur oplopen.

Wat het beste zonnepaneel voor u is, hangt af van uw situatie en wensen. Er is verschil in rendement tussen de ene zonnecel en de andere. Maar vergeet niet dat hier wel een hoger prijskaartje aan hangt.

Kwaliteit uit zich voornamelijk in het rendement van een zonnecel en dit vertaalt zich weer in een prijs per kwh. Een prijs – kwaliteit combinatie zal bepalend zijn voor uw keus. Laat u zich allereerst goed voorlichten over wat u precies nodig heeft in uw situatie alvorens een juiste keuze te maken. Voordat u overgaat tot een aankoop, is het aan te raden om offertes van zonnepanelen te vergelijken.

Benieuwd naar gratis offertes?

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bedrijf of particulier? *
Bericht
   
 

Verwant met Zonnepanelen aankopen:

Rendement zonnepanelen
Prijs zonnepanelen
Installateurs zonnepanelen
Hoe werkt een zonnepaneel
Zonnepanelen kopen
Groenestroomcertificaten
Prijzen zonnepanelen
Levensduur zonnepanelen
Groene stroom
Offertes zonnepanelen
De prijs van zonnepanelen
Zonnepanelen zelf plaatsen
Hoe zelf zonnepanelen plaatsen?
Hoge energiefactuur voorgoed voorbij!
Word onafhankelijk van uw energieleverancier met zonnepanelen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen