Zonnepanelen zelf plaatsen.

U hebt een besluit genomen, u gaat zonnepanelen aanschaffen. U hebt nu de keuze om de zonnepanelen zelf te installeren of een erkende installateur van zonnepanelen in te schakelen.

Als u er voor kiest voor zelf de zonnepanelen te installeren, let er dan wel op dat u zonnepanelen tot zeshonderd wattpiek zelf mag installeren. Als u zonnepanelen heeft die meer dan zeshonderd wattpiek zijn dan bent u verplicht om een erkende installateur voor zonnepanelen in te schakelen.

Voordat u aan de installatie van de zonnepanelen begint is het verstandig om een checklist te maken en die punt voor punt af te werken. U hebt bijvoorbeeld een minimale ruimte van 3m2 aan vrije installatieruimte op het dak van uw huis nodig en een vrije groep in uw meterkast als u zes of meer panelen gaat installeren.

Let er ook op dat u een elektriciteitsmeter heeft die terug kan draaien, op het moment dat uw zonnepanelen meer produceren dan u verbruikt zal de elektriciteitsmeter terug gaan draaien en verkoopt u op deze manier het teveel aan stroom terug aan het net. Altijd goed om te weten.

U moet voordat u de zonnepanelen in gebruik neemt deze laten keuren. Een keuring van de zonnepanelen moet altijd worden uitgevoerd door een erkende keurder. Deze keuring is belangrijk want het bepaald tevens de datum van de dienst name van de zonnepanelen. En dat is weer belangrijk voor het aanvragen van de subsidie want u krijgt geen certificaat zonder de zonnepanelen installatie keuring.

Het is dus belangrijk om u goed te informeren als het gaat om de subsidie op zonnepanelen.
U hebt overigens geen vergunning nodig voor het installeren van zonnepanelen tenzij uw huis onder beschermd erfgoed valt. Weet u niet zeker of uw huis onder beschermd erfgoed valt dan kunt u zich hierover gaan informeren bij de gemeente in uw woonplaats.

Verwant met Zonnepanelen zelf plaatsen:

Rendement zonnepanelen
Prijs zonnepanelen
Installateurs zonnepanelen
Hoe werkt een zonnepaneel
Zonnepanelen kopen
Groenestroomcertificaten
Prijzen zonnepanelen
Levensduur zonnepanelen
Groene stroom
Offertes zonnepanelen
De prijs van zonnepanelen
Zonnepanelen aankopen
Hoe zelf zonnepanelen plaatsen?
Hoge energiefactuur voorgoed voorbij!
Word onafhankelijk van uw energieleverancier met zonnepanelen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen